Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου  Ναυτικού Δικαίου

Πειραιάς, 13 - 15 Οκτωβρίου 2016

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σας καλωσορίζουν στην ιστοσελίδα του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Το επερχόμενο Συνέδριο είναι η συνέχεια ενός θεσμού με ιδιαίτερο κύρος, που προσφέρει, εδώ και 24 χρόνια, το πλαίσιο για τη συνάντηση και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα υψηλού θεωρητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ ακαδημαϊκών ειδικευμένων στο ναυτικό δίκαιο, δικαστών, δικηγόρων, επαγγελματιών του ναυτιλιακού χώρου, δημόσιων λειτουργών και εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2016 με θέμα τη «Θαλάσσια ασφάλεια: νομικά ζητήματα σχετικά με το πλοίο, το φορτίο και τον ανθρώπινο παράγοντα». 

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στον Πειραιά και στο Συνέδριό μας, 

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Christine BERG

Η Δρ. Christine Berg είναι επικεφαλής της Μονάδας Ναυτικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μονάδα προσπαθεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει πολιτικές και νομοθεσία για την προώθηση της ποιοτικής ναυτιλίας και για την πρόληψη των ατυχημάτων και της ρύπανσης που προκαλείται από πλοία.

H Christine Berg διετέλεσε επικεφαλής της θέσης του Γενικού Διευθυντή για τις Μεταφορές και την Ενέργεια από το 2006 έως το 2008. ‘Έπειτα, διηύθυνε μονάδες στη Γενική Διεύθυνση για την Ενέργεια και στη Γενική Διεύθυνση για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία, όπου, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ασχολείτο με το πρόγραμμα ευρωπαϊκού δορυφόρου Κοπέρνικος, για την παρατήρηση της Γης,. Άρχισε να εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1996, έχοντας εργασθεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε εταιρία με διεθνή δραστηριότητα. Έλαβε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες.  

 

 

 

 

 

 

 

 


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2016

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια των εργασιών του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου θα λειτουργήσει στον Ο.Λ.Π. έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής δύο καταξιωμένων δημιουργών. Τα έργα ζωγραφικής από τη σειρά ΜΝΗΜΕΣ της ζωγράφου-γλύπτριας κας Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου και οι τελευταίες δημιουργίες του γλύπτη κ. Χρήστου Ρηγανά θα κοσμήσουν τον αίθριο χώρο του Ο.Λ.Π. σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Νομική Βιβλιοθήκη www.nb.org

Ελένη Στεφανίδη, τηλ.: 210 3678858, E-mail: stefanel@nb.org

Δήλωση συμμετοχής