Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου  Ναυτικού Δικαίου

Πειραιάς, 13 - 15 Οκτωβρίου 2016

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σας καλωσορίζουν στην ιστοσελίδα του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Το επερχόμενο Συνέδριο είναι η συνέχεια ενός θεσμού με ιδιαίτερο κύρος, που προσφέρει, εδώ και 24 χρόνια, το πλαίσιο για τη συνάντηση και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα υψηλού θεωρητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ ακαδημαϊκών ειδικευμένων στο ναυτικό δίκαιο, δικαστών, δικηγόρων, επαγγελματιών του ναυτιλιακού χώρου, δημόσιων λειτουργών και εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2016 με θέμα τη «Θαλάσσια ασφάλεια: νομικά ζητήματα σχετικά με το πλοίο, το φορτίο και τον ανθρώπινο παράγοντα». 

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στον Πειραιά και στο Συνέδριό μας, 

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Klaus RAMMING 

Ο Δρ. Klaus Ramming, γεννήθηκε το 1959 στο Σαν Φρανσίσκο/Καλιφόρνια, πέρασε επτά χρόνια στη θάλασσα, κυρίως ως υποπλοίαρχος, και διαθέτει Άδεια Πλοιάρχου για εργασία οπουδήποτε στον κόσμο. Μετά τις σπουδές του στο Αμβούργο έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου το 1995 και αμέσως άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία Lebuhn & Puchta.

Έχει εξειδικευθεί και ασχολείται με το δίκαιο μεταφορών  και, ειδικότερα, με όλους τους τομείς του ναυτικού δικαίου. O Δρ. Ramming έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα εγνωσμένης αξίας σε μια ποικιλία θεμάτων επί του δικαίου μεταφορών, του ναυτικού δικαίου και άλλων πεδίων. Εξέδωσε επίσης δύο εγχειρίδια επί των Συμβάσεων Μεταφοράς σε Εσωτερικές Πλωτές Οδούς (2009) και επί της Συνδυασμένης Μεταφοράς (2011) (στη γερμανική γλώσσα) και είναι συνεκδότης του “Recht der Transportwirtschaft”, ενός ευρέως γνωστού νομικού περιοδικού που εστιάζει στο δίκαιο μεταφορών. Ο Klaus Ramming συμπροεδρεύει της Γερμανικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, είναι Επίτιμο Μέλος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Επιτροπής και Λέκτορας Ναυτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Κατά την παρούσα περίοδο, βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας ενός πολύ σημαντικού τρίτομου έργου επί του γερμανικού ναυτικού δικαίου.

 

 

 


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2016

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια των εργασιών του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου θα λειτουργήσει στον Ο.Λ.Π. έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής δύο καταξιωμένων δημιουργών. Τα έργα ζωγραφικής από τη σειρά ΜΝΗΜΕΣ της ζωγράφου-γλύπτριας κας Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου και οι τελευταίες δημιουργίες του γλύπτη κ. Χρήστου Ρηγανά θα κοσμήσουν τον αίθριο χώρο του Ο.Λ.Π. σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Νομική Βιβλιοθήκη www.nb.org

Ελένη Στεφανίδη, τηλ.: 210 3678858, E-mail: stefanel@nb.org

Δήλωση συμμετοχής