Στα πλαίσια των εργασιών του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου θα λειτουργήσει στον Ο.Λ.Π. έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής δύο καταξιωμένων δημιουργών. Τα έργα ζωγραφικής από τη σειρά ΜΝΗΜΕΣ της ζωγράφου-γλύπτριας κας Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου και οι τελευταίες δημιουργίες του γλύπτη κ. Χρήστου Ρηγανά θα κοσμήσουν τον αίθριο χώρο του Ο.Λ.Π. σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

 

Βάσω Γκιώνη

Η Βάσω Γκιώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Academie dela Grande Chaumiere. Στο Παρίσι, δουλεύοντας συγχρόνως στο εργαστήριο του Γιάννη Τσαρούχη. Παράλληλα, σπούδασε Ιστορία Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε Αρχαιολογία στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB). Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του Βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δραστηριοποιείται και στον χώρο της γλυπτικής.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.
Είναι μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου.

Χρήστος Ρηγανάς

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1944 Σπούδασε γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας. Ζεί και δουλεύει στην Καλαμάτα από το 1980.
Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς μνημειακής γλυπτικής με, Πρώτα βραβεία, δεύτερα, τρίτα και επαίνους.
Έχει επτά ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές. Έχει λάβει μέρος στην Art Athina κατά τα έτη 1994 και 2005.
Έχει συνεργασθεί με πολλές αίθουσες τέχνης. Έχει δείξει δουλειά του στις Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ελβετία, Ιτα-λία, Ρουμανία, Κύπρο, Η.Π.Α.
Έχει φιλοτεχνήσει έργα μεγάλων διαστάσεων Μνημειακής και Εικαστικής Γλυπτικής τα οποία βρίσκονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.
Εργάτου εκτός από υπαίθριους χώρους βρίσκονται στο ΥΠ. ΠΟ. στην Εθνική Πινακοθήκη, σε ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Έχει λάβει μέρος φιλοτεχνώντας έργα μεγάλων διαστάσεων στα συμπό¬σια γλυπτικής. Κόνιτσας, Ιωαννίνων, Πανεπιστημίου Πάτρας, Διεθνές Σα¬μοθράκης, Λεμεσού Κύπρου, Αιγάλεω, Καλαμάτας, Αγίας Παρασκευής και Διονύσου Αττικής, στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Καρδίτσας, Κατερίνης, Αμαλιάδας, Πάρου, του Μουσείου Σύγχρονης Γλυπτικής, «Θ. Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων, Ηράκλειο Κρήτης (Βενεράτο) «400 χρόνια από τον θάνατο του Δομ. Θεοτοκόπουλου».
Η παρουσία του στον χώρο της γλυπτικής είναι συνεχής από το 1970.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Νομική Βιβλιοθήκη www.nb.org

Ελένη Στεφανίδη, τηλ.: 210 3678858, E-mail: stefanel@nb.org

Δήλωση συμμετοχής