Λεωνίδας ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Έλαβε Πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στα Οικονομικά των Μεταφορών από το PCL του Λονδίνου. Είναι μέλος του Chartered Institute of Transport M.C.I.T. Το 1996 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην οποία χρημάτισε Γραμματέας από τον Φεβρουάριο του 2000 έως τον Φεβρουάριο του 2003 και Ταμίας από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Andrew CUTLER

Ο Andrew Cutler άρχισε να εργάζεται για την Tindall Riley (Britannia) Ltd, διαχειρίστρια της Britannia Steam Ship Insurance Association Limited, το 2006. Αφού εργάσθηκε αρχικά στο τμήμα των απαιτήσεων, τον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος.

John Arnold WITTE Jr

Συνεργάτης πλήρους απασχόλησης με την DONJON Marine co. Inc. (Hillside, NJ) από το 1982, ο κ. Witte είναι επί του παρόντος εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Διάσωσης. Από αυτή τη θέση, έχει καθημερινή εποπτεία των δραστηριοτήτων της Donjon Marine σχετικά με διάσωση και διάλυση πλοίων, θαλάσσια μεταφορά και εργασίες βαρέων φορτίων.

Christine BERG

Η Δρ. Christine Berg είναι επικεφαλής της Μονάδας Ναυτικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μονάδα προσπαθεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει πολιτικές και νομοθεσία για την προώθηση της ποιοτικής ναυτιλίας και για την πρόληψη των ατυχημάτων και της ρύπανσης που προκαλείται από πλοία.

Λεμονιά ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Η Δρ. Λεμονιά Τσαρούχα εργάζεται ως δικηγόρος στη Μονάδα Ναυτικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Δεκέμβριο του 2011. Είναι υπεύθυνη για θέματα αστικής ευθύνης, ασφάλισης και αποζημιώσεων, και παρέχει συμβουλές σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο της ναυτικής ασφάλειας καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές. Διατέλεσε επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας των Κατευθυντήριων Γραμμών της ΕΕ σχετικά με τα Καταφύγια για την υποδοχή πλοίων που χρήζουν συνδρομής, που υιοθετήθηκαν το 2015.

Marc A. HUYBRECHTS

Ο Καθηγητής Huybrechts έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν το 1964 και συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (LL.M.) από το Berkeley.

Aldo CHIRCOP

Ο Aldo Chircop έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα (JSD) στη Νομική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Dalhousie το 1988. Είναι Καθηγητής Νομικής στη Νομική Σχολή Schulich και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Σκωτίας. Κύρια πεδία έρευνας του Δρ. Chircop απαντούν στο καναδικό ναυτικό δίκαιο, το διεθνές ναυτικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Thomas SCHOENBAUM

Ο Thomas J. Schoenbaum κατέχει Πτυχίο από το St. Joseph's College (Ιντιάνα). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών (Diplôme d'etudes supérieures specialisées)από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν (Βέλγιο). Διδακτορικό Δίπλωμα (Juris Doctor) στα νομικά από το Πανεπιστήμιο του Michigan. και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο).

Elena - Cristina OGUIZA

H Elena C. Oguiza ασχολείται με το ναυτικό δίκαιο στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον. Εκπροσωπεί πλοιοκτήτες, ασφαλιστές, διαχειριστές απαιτήσεων τρίτων, αλιευτικές επιχειρήσεις και άλλους εργοδότες της ναυτιλίας. Μελέτησε σχετικά με τον έλεγχο από το κράτος του λιμένα κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη νομική σχολή και παρείχε νομικές συμβουλές στο λιμένα του Σιάτλ και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κα Oguiza αυτή τη στιγμή συντονίζει το Διαγωνισμό Ναυτιλιακής Εικονικής Δίκης John R. Brown για το 2018. Έχει επιμεληθεί τη Seattle Journal for Social Justice, καθώς και άλλες νομικές εκδόσεις. Της έχει απονεμηθεί έπαινος υπηρεσίας Pro-bono και έχει πιστοποιηθεί στην επίλυση των διαφορών από το Κέντρο Επίλυσης Διαφορών του King County, Ουάσινγκτον. Η κα Oguiza θα παρουσιάσει στο φετινό Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θέματα ασφάλειας που αφορούν το πλοίο. Η παρουσίασή της περιέχει νομικές συμβουλές που αφορούν φορείς εκμετάλλευσης πλοίων, τα οποία καταπλέουν σε λιμένες των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Νικόλαος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης  του  Θεοφάνη  και  της  Μαρίνας, γεννήθηκε  στον  Πειραιά. Αποφοίτησε από  τη  Νομική  Σχολή  του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DEA de droit privé) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή (Doctorat) στο Πανεπιστήμιο Poitiers Γαλλίας, με  βαθμό άριστα (très honorable) «L’ intervention  du secteur public dans les entreprises privées en difficulté» (εκδόσεις A. Σάκκουλα - Bruylant 1996, πρόλογος Καθηγητή Θ. Λιακόπουλου). Είναι δικηγόρος Πειραιά στον Αρειο Πάγο και νομικός σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς  Α.Ε. από το 1987 (από το 2010 είναι Προϊστάμενος του Τμήματος συμβάσεων και γνωμοδοτήσεων). Την 28-4-2003 εκπροσώπησε τον Δικηγορικό  Σύλλογο Πειραιά στο Σεμινάριο «Πράσινο Δίκαιο» του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Madariaga στις Βρυξέλλες, με εισήγηση στην γαλλική και αγγλική γλώσσα: « La  protection de l’ environemment  marin  contre les accidents en droit  europeen et international».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Νομική Βιβλιοθήκη www.nb.org

Ελένη Στεφανίδη, τηλ.: 210 3678858, E-mail: stefanel@nb.org

Δήλωση συμμετοχής